Top 11 des spécialités culinaires de Tokyo

Adalia` García

Updated: 03 Oktober 2025 ·

Bedste Ting at Gøre:

Top 11 culinaire specialiteiten van Tokyo

Tot uw "washoku" uit Tokyo! Deze term betekent letterlijk "Japanse keuken" en verwijst naar de verschillende technieken en vaardigheden die de kookkunst van het land regelen. Laten we een moment stilstaan bij dit buitengewone vakmanschap, want het is geen toeval dat de Japanse gastronomie tot de favorieten ter wereld behoort. Japan staat bekend om zijn beheersing van smaken en perfect uitgebalanceerde gerechten. Natuurlijke smaken ontmoeten zeer verfijnde kommen en verse producten komen samen met zo kunstmatig mogelijke recepten... Deze wereld, vol uitersten en culinaire paradoxen, coexisteert harmonieus in Tokyo. U zult zien, het is behoorlijk fascinerend!

Natuurlijk is een eiland altijd synoniem met zeeproducten. In Tokyo, net als overal in Japan, zult u genieten van de wonderen van de lokale wateren, typisch Japanse bereidingswijzen inbegrepen. Culinaire liefhebbers zijn ook blij om te schakelen tussen straatvoedsel en uitzonderlijk verfijnde recepten. Proef de meest minutieus bereide sushi en patisserie met nieuwe smaken. In die geest is een kop traditionele matcha thee een must om een typisch culinaire verkenning van Tokyo af te sluiten.

Wat te eten in Tokyo? Onze selectie van 11 Tokyoïse specialiteiten

Psst... Hier zijn enkele goede tips om onbezorgd te genieten in Tokyo. Ten eerste, zorg ervoor dat u altijd contant geld bij de hand heeft, want er zijn nog steeds (heel) veel restaurants die geen kaartbetalingen accepteren. Vervolgens, steek nooit uw Aziatische eetstokjes in een kom rijst. Het is verleidelijk, maar dit gebaar wordt vrij slecht ontvangen. Het doet denken aan de positie van wierookstokjes die worden gebruikt om de overledenen eer te bewijzen. Tot slot, weet dat wanneer een goed restaurant populair wordt, de drukte vrijwel constant is. Dus, denk eraan om de maaltijd vroeg te plannen zodat u er zo snel mogelijk kunt zijn!

2. Onigiri

specialiteiten tokyo gyoza
foto af navaway.fr

Deze ravioli is een prachtig voorbeeld van de Japanse traditie. Gyoza vereist namelijk een vrij lange voorbereidingstijd. Niet voor het deeg of de vulling, maar eerder voor het vormen van de mooie halve maan met de kenmerkende plooien. Zodra ze zijn gevormd, worden de gyoza gestoomd en vervolgens zo geserveerd of in een bouillon. De klassieke vulling bestaat uit een mengsel van kool, gember, knoflook en lente-ui, aangevuld met gehakt varkensvlees. Tegenwoordig vindt u ook andere varianten, zoals met garnalen, kip of vegetarisch.

title':'1. Gyoza},{

images

:[{

alt

specialiteiten tokyo onigiri

caption

specialiteiten tokyo onigiri

src

/2/282/282592.JPEG]]),

text

: [

Deze specialiteit om on the go te eten is een must in de lokale gastronomie. Ze zijn voedzaam en zeer praktisch om mee te nemen. Om deze reden ziet u ze overal tijdens de lunch! Onigiri bestaat voornamelijk uit rijst, met een vulling, en is vervolgens gewikkeld in een zeewierblad nori. De vulling is vaak gemaakt van vis, groenten of omelet. Heb de reflex om onigiri te proberen tijdens uw verblijf, vooral als u onder tijdsdruk staat.

3. Yakitori

specialiteiten tokyo yakitori
specialiteiten tokyo yakitori foto af navaway.fr

In Frankrijk populair in Aziatische restaurants, de typische recept van deze Japanse spiezen bestaat alleen uit gegrilde stukjes kip op de houtskool. Let op, de echte yakitori laat geen deel van de vogel achter... Organen, huid en kraakbeen inbegrepen! Zoals altijd, geen zorgen voor vegetariërs, u zult ook de mogelijkheid hebben om gegrilde groentespiesjes met een lichte saus te proeven.

4. Tempura

specialiteiten tokyo tempura
specialiteiten tokyo tempura foto af navaway.fr

De traditionele tempura zijn gefrituurde beignets - nauwelijks groter dan een hapje - en goddelijk krokant. Hun bijzonderheid is dat ze zijn gewikkeld in een dunne en lichte coating die een subtiele extra textuur aan het basisingrediënt toevoegt. Veel soorten groenten worden gebruikt om tempura te maken: kabocha, champignons of aubergine, onder andere... De bekendste tempura zijn die met garnalen en gegrilde vis om een groot aantal gerechten in Tokyo te begeleiden.

5. Sushi

specialiteiten tokyo sushi
specialiteiten tokyo sushi foto af navaway.fr

Hier is de grote klassieker van de Japanse gastronomie, die u absoluut moet proeven tijdens uw vakantie! Weet dat sushi in Japan een kunstvorm is. Tegen de sceptici in, het is niet simpelweg een plak rauwe vis op azijnrijst. Elke sushi volgt een delicate balans van smaken en texturen. Laat het me zo zeggen: men neemt geen risico met de ingrediënten, hun bereidingswijze en zelfs de naam. Een klein advies, om ze te kiezen zonder hun naam te verwonden of te proberen om ze te beschrijven, wijs ze gewoon aan met uw vinger. Het is eenvoudiger voor iedereen!

6. Ramen

specialiteiten tokyo ramen
specialiteiten tokyo ramen foto af navaway.fr

Voordat we verder gaan, laten we de basis leggen. Er zijn drie grote families: 1. Soba, de boekweitnoedels; 2. Udon, de XXL tarwenoedels; 3. Ramen, de klassieke tarwenoedels. Naast dat ze een specifiek soort noedel aanduiden, zijn ramen ook een bouillon met noedels. Er is een hele symfonie van meer of minder dikke en meer of minder krachtige bouillons die u moet proeven. Uw kom zal vervolgens worden verfraaid met plakjes vis, geroosterd varkensvlees, zeewier, gesnipperde lente-ui of een gemarineerd zachtgekookt ei.

7. Donburi

specialiteiten tokyo donburi
specialiteiten tokyo donburi foto af navaway.fr

Er is niets gemakkelijker te proeven in Tokyo dan donburi! Het is een bed van rijst bedekt met de vulling naar uw keuze. Tempura, sashimi, gepaneerd varkensvlees, biefstuk met uien, enzovoort, zijn enkele veel voorkomende voorbeelden van vulling voor donburi. Simpel en effectief, u zult snel watertanden.

8. Okonomiyaki

specialiteiten tokyo Okonomiyaki
specialiteiten tokyo Okonomiyaki foto af navaway.fr

Oorspronkelijk uit het westen van het eiland, is dit warme gerecht alomtegenwoordig in de Tokyoïse gastronomie. Gemaakt met ei, is het een soort pannenkoek gevuld met zeevruchten of varkensvlees. U zult merken dat dit gerecht een troostend gevoel heeft... Proef het idealiter aan het einde van de dag, op dat moment is het het beste.

9. Tonkatsu

specialiteiten tokyo tonkatsu
specialiteiten tokyo tonkatsu foto af navaway.fr

In Tokyo hoeft u nooit ver te zoeken om een tonkatsu te proeven. Deze specialiteit heeft een gepaneerd karbonade van varkensvlees als hoofdingrediënt. Het krokante vlees wordt geserveerd met fijn gesneden witte kool, een kom rijst, miso-soep en diverse ingelegde groenten.

10. Fluffy pancakes

specialiteiten tokyo fluffy pancakes
specialiteiten tokyo fluffy pancakes foto af navaway.fr

Tussen een pannenkoek en een soufflé in, de beroemde fluffy pancakes uit Tokyo zijn niet te missen. U zult begrijpen dat hun textuur luchtiger, lichter en luchtiger is dan de klassieke versie. Deze XXL-wol komt met een breed scala aan toppings, van de meest eenvoudige tot de meest ongebruikelijke, afhankelijk van uw wensen op dat moment.

11. Matcha-ijs

specialiteiten tokyo glace matcha creme glacee matcha
specialiteiten tokyo glace matcha creme glacee matcha foto af navaway.fr

Weet dat de Tokyoïters grote liefhebbers zijn van ijs. Uw verblijf is de gelegenheid om de innovatieve ijsjes van het land te proeven, in het bijzonder de beroemde matcha-ijs. Japan is het land van herkomst van deze "superfood", een krachtige thee, waarvan het hele blad is gemalen om een delicate poeder te verkrijgen. Deze thee met vele voordelen was lange tijd een voorrecht van de aristocratie en boeddhistische monniken. Vandaag de dag wordt matcha door iedereen geconsumeerd en over de hele wereld geëxporteerd. Goed, laten we terugkomen op onze ijsjes! Deze ongebruikelijke smaak wordt op verschillende intensiteitsniveaus genoten. Want u zult het ermee eens zijn, matcha is sterk van smaak en alleen regelmatige gebruikers zullen de sterkste versies kunnen waarderen.